Robotfűnyíró telepítés

Miért kell telepíteni a robotfűnyírót?

Miután kiválasztotta a kertjéhez való robotfűnyíróját, a következő lépés a telepítés. A legtöbb robotfűnyíró számára szükség van arra, hogy a működési területét behatároljuk, és kijelöljük a töltési pontját. Azt akarjuk a telepítéssel elérni, hogy kijelöljük a robotfűnyíró munkaterületét. Ezt jól meg kell tervezni, hogy a fűnyíró a lehető legkevesebb szegélyt hagyja lenyíratlanul. A behatárolást egy alacsony feszültségű vezetékkel lehet megtenni. Ez a vezeték a kertben láthatatlan kerítésként működik. Amikor a robot eléri a vezetéket, lenyírja mellette a füvet, és nem megy a “kerítésen” kívülre.

Mi kell a robotfűnyíró telepítéséhez?

Ez egyszerűen hangzik, de hogyan lehet ezt a vezetéket telepíteni? A telepítési csomag tartalmaz vezetéket, leszúró tüskéket, és mérő eszközöket, amellyel meghatározható a vezeték helye, úgy, hogy a robotfűnyíró minél kisebb lenyíratlan szegélyt hagyjon.

Hogyan álljak neki a robotfűnyíró telepítésnek?

A vezetéket nagyon sok robotfűnyíró esetében egyszerűen leszúrják a leszúró tüskékkel, és rövid idő alatt benövi a fű. Mi ezt nem javasoljuk, habár a robotfűnyíró működése szempontjából jó megoldás. A fű tényleg benövi és nem látszik, azonban a kert karbantartása során útban lesz. A füvet ugyanis nem elég csak lenyírni, hanem gyakran kell szellőztetni is. A gyepszellőztető berendezés pedig megsértheti a vezetéket, amit ha azonnal nem veszünk észre, akkor csak hosszadalmas hibakeresés során találunk meg. A mi telepítési módszerünkkel a vezetéket a földbe leássuk, ami azt eredményezi, hogy tényleg láthatatlan lesz. A robotfűnyíró érzékeli, ugyanúgy nem megy a meghatározott területen kívülre, de a kert karbantartása során nem lesz útban a vezeték.

Hogyan csinálja a szakember a robotfűnyíró telepítést?

A vezeték elásást úgy végezzük, hogy a telepítéshez használt céleszközzel a földet vékony csíkban a megfelelő mélységben megvágjuk. Ez a gyepet nem károsítja különösebben, hamar helyrejön a telepítés után. A vezetéket beletesszük a kivágott vékony árokba.

A kertben minden olyan helyet körbe kell venni ezzel a vezetékkel, ahová szeretnénk ha a robotfűnyíró nem menne be. Fákat, virágágyásokat, erdei utakat, veteményest stb. A vezeték elhelyezésének vannak bizonyos szabályai. Ilyen szabály, hogy milyen távolságra lehetnek egymástól a vezetékek, keresztezhetik-e egymást, stb. Ezt a telepítést egyszer kell elvégezni. Ha jól határoztuk meg a tervezés során a robotfűnyíró munkaterületét, akkor a jövőben nem kell ezzel a újra foglalkozni, amíg a kertet át nem alakítjuk.

Érdemes a telepítést szakemberre bízni, telepítő kollégáink rengeteg olyan problémával találkoztak, amelyek megoldását nem kell újra kikísérletezniük.

Mennyi ideig tart a robotfűnyíró telepítése?

Általában a körbehatárolás hosszától függ, de néhány óra alatt megvan. A telepítéshez hozzátartozik még a robotfűnyíró beállítása, beprogramozása is. A telepítés végén próbanyírást is végzünk, a gyakorlatban is megbizonyosodunk róla, hogy a beállítások sikeresek voltak.

Mennyibe kerül a robotfűnyíró telepítése?

Erre a kérdésre pontos választ a kert méreteinek ismeretében lehet adni. Kérjen árajánlatot!

Kérjen ajánlatot robotfűnyíró telepítésre!