Ambrogio L15 Deluxe robotfűnyíró

Ez a robotfűnyíró a 600 m2 alatti kertek specialistája. Az apróra vágott füvet szétteríti a talajon, így táplálja a gyepet. Vágási magassága 25  mm és 75 mm között állítható a csomagban található szerszám segítségével. Telepítéséhez határoló vezeték elhelyezésére van szükség. Kérje a vásárlással együtt robotfűnyíró telepítés szolgáltatásunkat.

Leírás

A robotfűnyíró üzembe helyezése

Robotfűnyíró bemutató – Mi van a dobozban?

A csomagban található egy Ambrogio L15 robotfűnyíró, a hozzá tartozó dokkoló állomással, és töltő egységgel, kezelési utasítással együtt. A dokkoló állomást rögzítő csapok is megtalálhatóak benne, ugyanúgy, mint a tápkábel és a tápegység. A vágási magasság beállítására szolgáló szerszám is kéznél van. Mivel ennek a robotfűnyírónak a munkaterületét kerületi vezetékkel kell kijelölni, az ezekhez szükséges dolgok is megtalálhatóak a csomagban. Egy csomag kerületi vezetéket tartalmaz a csatlakoztatására szolgáló vezeték csatlakozóval együtt. A csomagban alapesetben nincs benne, de kérhető a robotfűnyíró dokkoló állomáshoz tető is. A kicsomagolás után ellenőrizni kell a robotfűnyíró és a tartozékok sérülésmentességét.

A robotfűnyíró telepítése

A dokkoló állomás elhelyezése

Helyezze a dokkoló állomást a gyep szélére, lehetőleg a legszélesebb területen, az áramforrástól 8 méteren belül.  A kiválasztott terület legyen sík, és legyen 2 méter szabad hely az állomás előtt. Kösse össze a tápegységet a töltővel. A tápegységet úgy helyezze el, hogy ne érje közvetlen napfény, és az esőtől is védve legyen. Legalább 160 cm-re legyen a talajtól. Ekkor még ne csatlakoztassa a töltőt a villamos hálózathoz!

A határoló vezeték telepítése

Ellenőrizze a gyep felületét. Ne legyen a nyírandó területen kő, lyuk és egyéb akadály. A határoló vezetéket kezdje lefektetni a dokkoló állomás hátuljától, és haladjon a keretben mindig az óramutató járásával megegyezően. A vezetéket eláshatja a földbe legfeljebb 5 cm mélyre, vagy lefektetheti a talaj felszínére. Ebben az esetben rögzítse rögzítő tüskékkel. A vezeték legyen feszes a talaj felszínén. Az akadályok vagy nem nyírandó területek körül is az óramutató járásával ellentétes irányban fektesse le a határoló vezetéket. Ügyeljen arra, hogy a különböző akadályok mellett a megfelelő távolságra helyezze el a határoló vezetéket. A pontos instrukciók a kezelési utasításban megtalálhatóak. Néhány példa a megfelelő távolságokra:

  • alacsony kőfal: 35 cm
  • fal: 35 cm
  • fák gyökerei: 30 cm
  • virágágyások: 30 cm
  • kőszegély: 30 cm
  • csatornafedél: 30 cm
  •  a robotfűnyíró számára veszélyes terület (medence, lépcső, szakadék): 90 cm
  • járda: 90 cm
  • járólap burkolat: 5 cm

A kert több munkaterületre történő felosztása esetén lapozza fel a kezelési utasítást.

Ha szeretné, levesszük válláról ezt a feladatot, kérje tőlünk a vásárlással együtt a robotfűnyíró telepítését.

A határoló vezeték csatlakoztatása a dokkolóhoz

A töltő egységet vegye le a dokkolóról. A  vezetéket vezesse végig a dokkolón megjelölt helyen és vágja el kb. 2 cm-re a csatlakozóktól. A vezeték kezdetét csatlakoztassa a piros csatlakozóba, a végét pedig a feketébe. Kösse össze a tápegységet a dokkolóval, majd csatlakoztassa a tápegységet a villamos hálózathoz.

A robotfűnyíró üzembe helyezése

Állítsa be a vágási magasságot. A telefonján az alkalmazásba írja be a 0000 PIN kódot. Kapcsolja be a robotfűnyírót a gyep közepén. Ellenőrizze a működését negyed órán keresztül.
Ezután ellenőrizze a dokkolóállomásba való visszatérést. Indítsa el a robotot közvetlenül a dokkolóállomás utáni pontról. A robotfűnyírónak körbe kell mennie a határoló vezeték mentén, és vissza kell térnie a dokkolóba.
Ellenőrizze, hogy a robotfűnyíró felismeri-e a töltőhöz való csatlakozást, és elindul-e a töltés. Az akkumulátor ikonnak néhány másodpercig narancssárgán kell világítania a csatlakozás után.

Az alkalmazásban be lehet állítani a munkaidőt, a másodlagos munkaterületeket, és a PIN kódot. A PIN kódot ajánlatos minél hamarabb megváltoztatni a gyári értékről.

A robotfűnyíró leállítása és karbantartása

A robotfűnyírót a piros STOP gomb megnyomásával lehet kikapcsolni. A szükséges karbantartási feladatok elvégzéséhez ajánlott szakértő segítséget igénybe venni. Kapcsolatfelvételhez látogasson el a Robotfűnyíró szerviz oldalunkra.

Teljesítmény
Maximális vágási felület [m2] (-20%)* 600
Motor típusa Szénkefe nélküli
Lithium-Ion akkumulátor (25,9V) 1X2,5 Ah
Maximálisan megengedett lejtő (%) 45%
Maximális lejtő (%) 35%
Maximális lejtő a határoló vezetéknek (%) 20%
Átlagos üzemidő [h] (+-20%) 2:00
Töltési mód Kontakt
Vágási rendszer
Kés típusa Négyágú kés
Vágási szélesség [cm] 18
Vágási magasság (min-max) [mm] 25-70
Körkörös nyírás lehetősége Igen
ZGS szenzor (gyepfelület érzékelés)
SDM vágási rendszer Nem
+Infinity vágási rendszer Nem
Automatikus szintezés
Eco mód Igen
Esőérzékelő Igen
Nyírható különálló területek száma 4
Navigáció
ZCS kapcsolat modul (GPS, GSM) Opcionális
Irányítóegység
Kezelőfelület Billentyűzet & LED
APP kapcsolat Bluetooth
Bluetooth kapcsolat Igen
Intelligens hang asszisztens ZCS kapcsolat tartalmazza
AMICO kisállat védelemi rendszer Opcionális
Biztonság
Biztonsági PIN kód PIN kód APP-ban
Standard felszerelés a telepítéshez
Határoló vezeték hossza [m] 100
Rögzítők 100
Töltőállomás Igen
Töltőállomás védő ház Opcionális
Jellemzők
Súly akkumulátorral [Kg] 7,1
Robot méretek (mm) 420x290x220
Kerék típus Gumikerék hátul
Zajszint [dB] 59
IP védelem IPx5
Az aktuális árról érdeklődjön!

Összegyűjtöttük az aktuális robotfűnyíró árakat a Robotfűnyíró árak oldalunkon.

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Ambrogio L15 Deluxe robotfűnyíró” értékelése elsőként