Hogyan válasszak robotfűnyírót?

A robotfűnyíró kiválasztásakor érdemes körültekintően eljárni, és az alábbi szempontokat is figyelembe venni. Ha körültekintően jár el, esetleg szakember segítségét is kéri, a robotfűnyírója garantáltan több szabadidőt és ezzel együtt szebb kertet biztosít Önnek.

Válasszon a kert méretéhez való robotfűnyírót

A robotfűnyírók fontos jellemzője, hogy mekkora területű kerthez vannak méretezve. Ezt az adatot megtalálja a jellemzők között. Vannak kifejezetten kicsi kertekbe tervezett kicsi gépek és nagy területekre való nagyobb robotfűnyírók. Akkor sem kell lemondania a kényelemről ha egészen nagy területen kell a füvet lenyírni. A nagy területekre több robotfűnyírót is lehet telepíteni, melyek párhuzamosan dolgozva tudják a területen a gyepet rendben tartani. Fontos, hogy soha ne méretezzük alul, mert nem lesz a fű mindenhol levágva. Túlméretezni sem érdemes, mert felesleges kiadásokkal jár. Ha kérdése van írjon üzenetet, vagy telefonáljon, szakértőnk készséggel válaszol Önnek.

A domborzat is fontos

Tudjuk, hogy nem csak teljesen sík kertek léteznek. Vannak kertek a domboldalon, és vannak kifejezetten dimbes-dombos kertek is. A robotfűnyírók tervezői is tudják ezt, így többféle domborzathoz is terveztek robotokat. A jellemzők között meg van adva ezzel kapcsolatban két adat. Az egyik a maximális ajánlott lejtés, és a maximális lehetséges lejtés. Ajánlott úgy választani robotfűnyírót, hogy a kert lejtése a maximális ajánlott lejtést ne lépje túl. Ha így választ, biztos lehet abban, hogy új robotfűnyírója a kert minden részén elboldogul a munkával.

A robotfűnyíró funkciói

Olyan kényelmi funkciók közül választhat, amelyekkel úgy tarthatja rendben kertjét, hogy Önnek a legkevesebb tennivalója lesz vele. Ilyen kényelmi funkciók a spirálvágás, csapatmunka, vágási magasság állítás, stb. Kérje szakértőnk segítségét a választáshoz.

Szólj hozzá!